Undgå skænderi i ferien: Sådan fjerner du de grimme mærker

Undgå skænderi i ferien: Sådan fjerner du de grimme mærker

De sidder overalt – og kan være genstand for meget diskussion!

Børnene har det med at gå amok, når de får klistermærker fra morgenmadprodukter og legetøj – de bliver klistret på alt; døre, borde, stole, reoler og spejle.
Det skal ungerne naturligvis have lov til, for mærkerne kan let fjernes igen, når de er blevet grimme eller ikke længere er så spændende.

Lav den rigtige blanding

Når klistermærkerne skal fjernes, starter du med at lave en blanding af én del spirt og én del rensebenzin – dvs. halvt af hver. Når du har lavet din blanding, dupper og fugter du klistermærket med en klud, der dyppet i blandingen, vil opløse limen bag på mærket. Lad det sidde og virke et stykke tid, hvorefter du forsigtigt kan skrabe eller trække klistermærket af.

Sidder det godt fast er skrabning den mest effektive metode, man skal dog være forsigtig ikke at ridse det som klistermærket sidder på. Det kan ofte være møbler eller andre ting man ikke vil ridse.

En rørepind til maling kan være helt perfekt hvis ikke du har en plasticspartel der egner sig til formålet. Du kan også bruge et stykke krydsfiner eller andet blødt træ – men husk jo smallere din skraber er jo letter er det at få mærket af.

 

 

 

Den sidste finish

Der kan godt sidde lidt fedtet klister tilbage, når du har skrabet mærket af, og det vasker du bare grundigt af med blandingen af sprit og renset benzin. Brug en ren klud til opgaven og gnub forsigtigt på det fedtede klister. 

På den måde kan du få de sidste rester væk og alle er glade!

 

 

 

 

 

 

 

Hvis intet virker – så har du varmepistolen!

Hvis du stadig ikke kan få dit klistermærke af, er du nødt til at bruge en varmepistol til at opvarme limen i klistermærket og på den måde løsne mærket. Denne løsning kræver forsigtighed, fordi varmen kan ødelægge det som mærket sidder på. Men er du forsigtig kan du sagtens varme limen op, så mærket kan trækkes af (men pas på du ikke brænder fingrene).

Efterfølgende kan der sidde klister tilbage, som du kan fjerne med blandingen af sprit og rense benzin.

God fornøjelse!

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest