Guide til køb af boremaskine

Står du og skal bygge terrasse, samle et skab fra Ikea eller blot hænge et maleri op. Så skal du være opmærksom på hvilken bore- skruemaskine du anskaffer til formålet.

“Godt værktøj gør arbejdet sjovere”

En for billig maskine kan hurtigt gå hen og blive en undskyldning for ikke at få arbejdet gjort. Gør derfor dig selv den tjeneste at vælge kvalitet hvis du skal arbejde i længere perioder.

Spændingen

Spændingen er lig med motorkraften. Typisk svinger spændingen fra de mindste skruemaskiner på 3,6 volt til professionelle borehamre på 36 volt. Herimellem arbejdes der oftest med maskiner på 12, 14,4 og 18 volt.Hvis du leder efter en skruemaskine, som kun skal benyttes en gang hvert halve år til at sætte et billede op anbefalder vi disse tre modeller:

Klik på billedet for at gå til den enkelte boremaskine.

Hvis du er lidt mere aktiv på gør-det-selv fronten anbefalder vi lidt kraftigere maskiner, som både kan benyttes til skrue, og borearbejde. Her vil vi især fremhæve:

 

Klik på billedet for at gå til den enkelte boremaskine.

Hvis du betragter dig selv som semi-professionel eller professionel er disse maskiner interessante:

 

Klik på billedet for at gå til den enkelte boremaskine.

 

Batteri

Der findes forskellige batterityper til bore- skruemaskiner, heriblandt NiCd, NiMH og Li-ion. NiCd-batterier har gode højbelastningsegenskaber og er velegnede til høje belastninger, som kræves ved anvendelse i for eksempel håndværktøj m.m. De er dog i de seneste år blevet overhalet indenom af NiMH (nikkel-metalhydrid) samt Li-ion (lithium-ion) der modsat NiCd er kendt for deres energitæthed, lave vægt og driftstid. Li-ion er typisk dyrere end NiMH hvilket skyldes at lithium batterierne er lettere og lader endnu langsommere end andre genopladelige batterityper – de holder dermed bedre strøm mens de ligger i værktøjskassen.Vi anbefalder derfor at du køber et ekstra batteri med, eller køber et sæt hvor der følger to batteier med.

Gear

Bore- skruemaskiner findes typisk med enten et, to eller tre mekaniske gear. Til almindelig “husholdningsbrug”, har du typisk kun brug for et enkelt gear. Skal du derimod i gang med en ombygning, er en boremaskine med to eller tre gear at foretrække.Samlet set giver det mening at anskaffe en boremaskine med mindst to gear – så kan den løbe både skrue- og boreopgaver uden store problemer.

Slagboremaskine eller borehammer?

De fleste boremaskiner kan også bruges som slagboremaskine, når du vil bore i hårdere materialer som beton eller mursten. Almindeligvis vil en slagboremaskine dog kun kunne gnave sig igennem blødere beton og mursten, så skal du bore i hård beton eller sten, er en borehammer det rigtige værktøj. Den har et kraftigt slagværk, der kan bore rigtig store huller i hård beton.

Pin It on Pinterest