Luftgevær kaliber 5,5mm er nu omfattet af våbenloven

Luftgevær kaliber 5,5mm er nu omfattet af våbenloven

1. juni 2012 træder der nye regler i kraft for luftgeværer med kaliber 5,5mm. De nye regler betyder at et luftgevær med kaliber 5,5 mm nu er omfattet af våbenloven. Dette betyder at man skal være medlem af en skytteklub, have en særlig tillade fra Politiet eller have et gyldigt jagttegn for at købe eller besidde et luftgevær med 5,5 mm kaliber.

De nye regler har betydet øget efterspørgsel på luftgevær med kaliber 4,5 mm og hos Toolworld.dk forsøger vi at følge med efterspørgslen. I øjeblikket er de billigste modeller i restordre, men der er stadig lager af de lidt bedre modeller.

Forskellen på 4,5mm og 5,5mm har ingen betydning for dig der blot vil skyde til måls i have og bruge dit luftgevær til sjov for sjov – her er et gevær med kaliber 4,5mm fuldt tilstrækkeligt. Luftgeværer med kaliber 5,5 mm er udelukkende påkrævet når du skal foretage regulering af skadedyr jvf. gældende bestemmelser.

Har du spørgsmål til den nye lov kan du kontakte det lokale politi. Du er også velkommen til at kontakte Toolworld.dk for nærmere information om valg af luftgevær, våbenskab m.m.

Du kan læse mere på dr.dk ved at klikke her.

Pin It on Pinterest