Nye regler for gasovn med elvarmeblæser

Nye regler for gasovn med elvarmeblæser

Der er trådt nye regler i kraft for kombinerede Gasovne med elvarmeblæser. De nye regler fra sikkerhedsstyrelsen betyder at man ikke må benytte sin gasovne samtidigt med at den indbyggede elvarmeblæser kører. Tidligere måtte man gerne benytte disse to varmekilder samtidigt, men de nye regler betyder at man nu kun kan benytte 1 funktion af gangen. Årsagen er eksplosionsfare som følge af gasforbrænding kombineret med elblæser der kan give gnistudviklig.
Gasovn Nor-Varm med elblæser

Tidligere var det en meget anvendt funktion at man tændte begge varmekilder – og derved udnyttede elblæserens mulighed for at skabe hurtig cirkulation i rummet, og på den måde få gasvarmen hurtigere fordelt.
Med de nye regler kan man ikke gøre dette længere fordi der teknisk er blokkeret for at begge varmekilder kan fungere på samme tid.

Den bedste måde er nu at starte gasovnen op og lad den køre i 15-20 minutter og herefter slå over på elblæseren for at få varemen godt fordelt. Man kan sige at man bruger Gasovnen som en booster til at få hurtig varme som man efterfølgende vedligeholder og cirkulerer med el-varmeblæseren.

Generelt skal man være opmærksom på at en gasovn afgiver meget fugt i forbindelse med forbrændingen – og denne fugt skaber et fugtigt indeklima. Derfor er elblæseren god at have i kombination idet den afhjælper den fugt gasovnen har skabt.
Du kan se en oversigt over alle vores varme produkter her

Pin It on Pinterest