Pladevibrator

Aktiv filtre
Produktkategorien er desværre tom.

Hvis du leder efter nogen specifikt, kan du kontakte os på:

Mail: info@toolworld.dk
Telefon: 70203920.

Vi sidder klar til at hjælpe dig.

Valg af Pladevibrator - det skal du vide

Navnet pladevibrator henviser til den vibrerende plade som udfører arbejdet når man skal komprimerer sand som fundament til f.eks fliser – og du kan købe den billigt online hos Toolworld. Pladevibratoren kan benyttes til mange opgaver, men bruges især til komprimering af sand før udlægning af fliser. Ved at komprimere sandet bliver underlaget helt fast – og man undgår fliserne synker og sætter sig uens når biler eller andet kører på flisebelægningen.

En pladevibrator eller stamper består af tre hoveddele: bundplade, slynge (vibratorenheden) og motor. Maskinen er opbygget på bundpladen som er lavet i tykt stål. Pladen kan varierer i størrelse fra 50×35 cm på små maskiner til 80×45 cm på store maskiner. Til specialopgaver som arbejde med kantsten og asfalt kan man få modeller med speciel udformet bundplade i helstøbt stål. Maskinerne har typisk en forbrændingsmotor monteret i et baseophæng centralt på maskinen for at opnå den bedste balance. På baseophænget er monteret håndtag som benyttes til at betjene maskinen med. Små maskiner har bøjlehåndtag i forskellig udformninger – nogen kan endda vippes fra den ene side til den anden. Store maskiner har typisk en kraftig arm tilkoblet baseophænget hvorpå betjeningshåndtag og kontakter er monteret. Baseophænget er forbundet til bundpladen via et vibrationsdæmpende ophæng så rystelser forbliver i bundpladen, og ikke forplanter sig ud i motor og håndtag. Disse ophæng vil typisk være udført i gummi.

Hvilken motor skal din pladevibrator have?

Ofte er vibratoren monteret med benzinmotor, men store maskiner kan også have dieselmotor som ud over at være mere driftsøkonomiske, også hjælper med at øge maskinens totalvægt. Motoren er en meget vigtig del af maskinen og motorfabrikatet vil ofte afspejle sig i prisen på maskinen. Ønsker man en driftsikker motor med lang levetid er Honda GX160 eller GX200 blandt de mest anerkendte motortyper. Der findes en lang række billige kopier af Hondas klassiske GX motor. Disse er som regel produceret i Kina og kan variere meget i kvalitet. Hos Toolworld.dk har vi erfaring med motorer fra Robin og Loncin og kan klart anbefale Loncin der har vist sig at være meget driftssikre.

Slyngen er pladevibratorens hjerte

Maskinens vibrationer genereres i slyngen som er en roterende enhed der er i ubalance. Slyngen er monteret direkte på pladen og drives af rem eller kobling fra motoren. Slynges kvalitet er typisk nem at identificere udfra størrelsen på slyngen. En lille spinkel slynge kan fysisk ikke give så kraftig vibration som en kraftigt – man kan sige at vibrationerne ikke har styrke nok til at forplante sig via pladen og ned i underlaget.

Pladevibratorer fra Masalta som du finder hos Toolworld.dk er bygget til anlægsarbejde og har korrekt dimensioneret slynge. Derfor kan man altid benytte Masalta maskinerne som reference når man skal vurderer størrelsen på slyngen. Er slyngen samme størrelse som på en Masalta maskine på samme kg-trin er det ikke helt galt.

Lejerne som er monteret i slyngen udsættest for voldsom belastning og det kræver derfor kvalitetslejer for at det kan holde. Det er typisk de billigste pladevibratorer der monteres med underdimensioneret slynge med spinkle lejer for at få prisen ned. Resultatet er en pladevibrator der ikke kan komprimerer særligt dybt og som ødelægger slynglejet hurtigt.

Arbejdsretning

Mindre pladevibratorer bevæger sig normalt kun i én retning og det er nødvendigt at dreje maskine rundt når den skal skifte retning. Stor maskiner har ofte en reversibel funktion som gør det muligt at skifte arbejdsretning på maskinen – blot ved at vippe et lille håndtag. Den reversible pladevibrator anvendes ofte på byggepladser, men også ved vibrering i render eller på stier hvor det ikke er muligt at vende maskinen. Jo større vægt maskinen har jo sværere bliver den at vende. Derfor ser man ofte at maskiner over 100 kg er reversible.

Vægt er en meget faktor når du skal vælge ny pladevibrator

Vægten på en pladevibrator kan variere fra 40 til 500 kg, afhængig af hvilken opgave maskinen er konstrueret til. Man køber pladevibrator efter vægt fordi den har indflydelse kompressionsdybden. Tunge maskiner komprimerer dybt – lette maskiner mindre dybt. Det forudsætter naturligvis en slynge der er i stand til at lave den krævede vibration – vægten gør det ikke alene.

Hvor dybt man skal komprimere afhænger af hvad skal lave. Til en indkørsel hvor der skal køre biler og mindre varervogne anbefales som minimum en pladevibrator på 100 kg. Terrasser og gangarealer kan klares med maskiner på 60-90 kg. Mindre maskiner kan anvendes langs fundamenter inde og ude.

Kørehjul - er det nødvendigt?

Mange mindre pladevibratorer har små nylon kørehjul som er monteret på et lille vippestel bagest på maskinen. Maskiner på 90 kg og opefter har typisk ikke kørehjul monteret. Til transport benytter man ofte en egen konstrueret vogn der passer til de behov man har.

Nogle vil fremhæve at store luftgummihjul er sagen, andre vil mene det er unødvendigt. Fælles for dem alle er dog at de typisk benytter maskinens løftebøjle til at flytte maskinen op og ned fra ladet på f.eks. lastvogn. Om man har behov for at køre maskinen på hjul eller ved egen fremdrift hen til arbejdsområdet, er en smagssag. Kørehjul til store maskiner på 90+ kg er derfor sjældent standard.

Hvilke lovkrav er der til pladevibratorer?

Som udgangspunkt skal man sikre sig at ens maskine er CE-mærket. Man kan være uheldig at finde billige maskiner fra Kina der ikke er CE-godkendt. Skal maskinen anvendes til erhverv er det vigtigt at den opfylder de nødvendige krav til håndvibration. Her vil man typisk undersøge dette specifikt for den enkelte model da det sjældent oplyses hvilke håndvibrationstal en maskine har.

Motorer har forskellige emissionsgrænser afhængigt af om de er produceret til brug i Europa eller Asien. Specielt skal man være opmærksom på billige Honda motorer der kan være parallelimporteret, men er produceret til Asien. Spørg altid sælger om motoren er produceret til Europa.

Hvad bruger man en pladevibrator til?

I forbindelse med gør-det-selv arbejde benyttes pladevibratoren ofte til etablering terrasser, gangarealer eller indkørsler. Til disse opgaver kan følgende anbefales: Terrasse eller gangarealer Ved nyetablering benyttes pladevibrator med totalvægt på 65-90 kg. Ved omlægning kan der bruges mindre maskine. • 0-10 cm bundsikringsgrus der jævnes og stampes (efter behov) • 12-15 cm stabilgrus jævnes og stampes • 3 cm afrettergrus • 5 cm betonfliser eller sten Etablering af indkørsel Ved ny-etablering benyttes pladevibrator med totalvægt på 100-220 kg. Ved omlægning kan der bruges mindre maskine. • 15-20 cm bundsikringsgrus, der jævnes og stampes (efter behov) • 12-15 cm stabilgrus jævnes og stampes • 3 cm afrettergrus • 5-8 cm betonfliser eller sten

Ved lægning af brosten eller chaussesten kan man afslutningsvis vibrere stenene for at få ensartet højde og bedre fiksering af stenene. Til dette formål skal man altid benytte vulkanplade som er en gummimåtte der monteres direkte på vibratorpladen.

Skal man vibrere asfalt, stengranulat eller andet der kan støve kan man med fordel montere vandtank på vibratoren. Brug altid høreværn og handsker i sammenhæng med benzindrevne maskiner.

Køb din nye pladevibrator billigt online

Du kan spare mange penge ved at lægge dine fliser selv. Om du skal lægge belægning i din indkørsel eller ny terrasse er det vigtigt med en god og driftsikker pladevibrator - så er du godt klædt på til arbejdet.

Her på siden kan du se en oversigt over alle de pladevibratorer og deres tilbehør vi har i sortimentet lige nu. Har du specielle ønsker, kan du bruge filtrene i venstre side, men ellers er det bare at kigge sig omkring, og lade sig inspirere.

Spørg os til råds

Der er mange forskellige modeller på markedet, og der kan opstå tvivl når man skal vælge. Har du brug for råd til valg af pladevibrator, og til at finde præcis den, der passer til dine behov, sidder vores kompetente medarbejdere klar på tlf. 70203920 eller mail info@toolworld.dk.