Højtryksrenser

Stort udvalg af højtryksrensere

Er du på udkig efter en ny højtryksrenser, er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har et kæmpe udvalg af forskellige modeller, typer og størrelser i alle priskategorier. Du kan også vælge mellem maskiner til hobby/fritid eller erhverv hvis du skal bruge din maskine professionelt. Men det kan være rigtigt svært at få et overblik over alle valgmulighederne. Derfor kan du her læse mere om hvordan du kan komme igang med at vælge din nye maskine.

Hvilken type højtryksrenser skal du vælge?

Allerførst bør du overveje, hvilken type af højtryksrenser, der er den rigtige for dig. Der findes to grundlæggende typer af højtryksrensere, som du kan vælge mellem.

Koldtvandsrenser

En koldtvandsrenser er det mest almindelige valg. Det er sandsynligvis også en koldtvandsrenser du først tænker på når du hører ordet højtryksrenser. De spuler, som navnet antyder, udelukkende med koldt vand. De findes i alle prisklasser og benyttes af både til erhverv og hobby/fritid. Det er her du finder både de billigste modeller og dem med størst kapacitet.

Læs mere

Hedvandsrenser

Har du behov for afvaskning af ekstra genstridigt snavs der måske indeholder olie og fedt, ja så er en hedvandsrenser det oplagte valg. Det varme vand løsner olie og fedt bedre - helt som du oplever det når du vasker gryder og pander af efter madlavning. Her er det næsten umuligt at opløse vandet med koldt vand, og det kræver meget mere sæbe end nødvendigt.

Du har måske aldrig hørt ordet hedvandsrenser, men det egentlig bare en højtryksrenser der spuler med opvarmet vand. Typisk er maskinerne større end koldtvands udgaverne fordi der er indbygget en varmekilde. Varmekilden kan være et lille oliefyr som opvarmer vandet, men der findes også modeller der benytter strøm til opvarmning.

Læs mere

Hvad skal du ellers overveje?

Når du har valgt den type af højtryksrenser, som passer til dine opgaver, kommer alle de andre overvejelser. Hvilken model, hvilke funktioner, hvilket udstyr. Alligevel er der fire faktorer, der spiller en vigtig rolle for alle, der skal købe en vaskemaskine.

Erhverv eller hobby

Skal du bruge højtryksrenseren i dit erhverv er det vigtigt du har et professionelt udstyr der er bygget til daglig og intensivt brug. Kärcher's grå maskiner er netop bygget til dig der har et professionelt behov. Langt de fleste skal dog bare bruge en god højtryksrenser til rensning af terrassen, fliserne eller bilen - og her er de gule Home&Garden modeller fra Kärcher det perfekte valg.

Vandmængde

Højtryksrenserens kapacitet er helt afgørende for, hvilken opgave den vil passe til. Er du landmand eller entreprenør, vil en højtryksrenser med vandgennemstrømning på 500 liter/time slet ikke være nok. Afvaskning af jord på traktorer og maskiner eller rengøring af stalde kræver rigtigt meget vand, og her skal du have en maskine der giver minimum 800 liter/time for at få et godt resultat. Jo mere snavs og skidt du kan fjerne pr. time, jo færre timer skal din maskine arbejde i løbet af maskinens levetid. Færre timer betyder minder strømforburg og slid på maskinen. Det kan altså godt være en god forretning, at købe en lidt større maskine. Vandgennemstrømning måles som liter pr. time.

Vandtryk

Højtryksrenserens kapacitet er en kombination af vandgennemstrømning og vandtryk. Derfor bør du også kigge på, hvor meget tryk maskinen kan give. Som beskrevet tidligere har vandgennemstrømningen stor indflydelse på hvilke opgaver du kan løse. Samtidigt har vandtrykket afgørende betydning for hvor let maskinen kan løsne fastsiddende snavs. Du kan sammenligne forholdet mellem vandgennemstrømning og vandtryk med en kniv hvor vandforbruget er størrelsen på kniven, og vandtrykket er skarpheden. En stor sløv kniv skærer ikke mere fordi den er stor, men er den skarp kan den skære rigtigt meget på kort tid. Har du derimod ikke behov for at skærer store mængder er en lille kniv perfekt - dvs. en højtryksrenser med lille vandgennemstræmning, men vandtryk nok til at løsne skridt og snavs. Skal du bruge din maskine privat til rensning af terrasse, facade, campingvogn, bil og båd er 110-120 bar vandtryk det optimale. Er det erhvervsopgaver du skal løse skal du lede efter maskiner der giver 180-500 bar afhænging af hvad du skal rengøre. Vandtryk måles i bar.

Mobiltet

Skal du kun bruge din maskine i nærheden af en stikkontakt, er det oplagt at fokusere på de el-drevne rensere. El-drev er langt den mest almindelige type, men hvis du har behov for at arbejde på steder hvor der ikke er adgang til el, så findes der modeller der drives af en benzinmotor. På den måde er du uafhænging af hvor du arbejder med din højtrykrenser.

Dyr eller billig højtryksrenser: Hvad er bedst?

Om du vælger en dyr eller billig højtryksrenser afhænger af dit behov. Har du brug for den store og professionelle løsning, er det ikke hensigtsmæssigt at vælge en billig løsning. Omvendt kan den billige højtryksrenser være et godt valg, hvis du "blot" skal bruge den til et par småopgaver i privaten.

Hold øje med gode tilbud på højtryksrensere

Hos Toolworld.dk har vi tit og ofte gode tilbud på højtryksrensere. Derfor vil vi anbefale dig at holde et vågent øje med vores side, hvis ikke vi har noget på tilbud i dag. Du er også velkommen til at synes godt om vores Facebookside ligesom 10.000 andre, hvor vi gør opmærksom på gode tilbud, nyheder osv.

Få gratis og professionel vejledning i valg af bedste højtryksrenser

Hvis du gerne vil vide mere om de forskellige faktorer, der er relevante når du skal vælge den helt rigtige højtryksrenser er du mere end velkommen at kontakte os for personlig rådgivning. Vi sidder klar til at vejlede dig på både telefon og e-mail.